Suikerloos? It ain’t easy, echt niet!

Ik vind het zo bijzonder; mensen die stoppen met het eten van toegevoegde suikers. Daar ben ik vandaag definitief achtergekomen. Vandaag was/is namelijk de dag dat ik zou stoppen met suiker eten (lees snoepen). Ik heb het vol weten te houden tot 13.30…zucht….

Wat maakt het dat het me niet lukt? Is het mijn werk, waarbij ik aan tafel zit met mijn laptop en een kop thee? Ik moet toegeven, het is heerlijk om tijdens de research die ik doe wat weg te knabbelen. Dat kan fruit zijn, maar op de een of andere manier werken snoepjes beter. Niet zo best…

Goed, ik heb gefaald om 13.30. Het is iets met vallen en opstaan hoop ik, dus ik ga toch doorzetten. Ik denk dat ik straks maar eens wat meer research ga doen naar stoppen met snoepen. Wie weet helpt dat.

Toen ik stopte met roken, heb ik zo’n app op mijn telefoon gezet, ideaal! Die moedigde me aan; ‘Je kan het!’, of ‘Ga zo door!’ en ‘Je hebt het nu even moeilijk, maar hou vol!’. Dat soort dingen. Super motiverend. Of eigenlijk niet, maar het maakte me op een irritante wijze in ieder geval bewust van de prestatie die ik aan het leveren was. Verder kon ik ook zien hoe fijn mijn lichaam het allemaal vond. Gewoon met van die handige procent balkjes die aangaven hoe gezond ik al was. Al zal dat ook wel weer een gemiddelde zijn natuurlijk… Hmmm nevermind, het hielp!

Ik wil een ‘stoppen met suiker’ app die hetzelfde doet, maar helaas heb ik die niet kunnen vinden. Misschien moet ik er na mijn research zelf een bouwen, kan me namelijk niet voorstellen dat ik de enige ben die er behoefte aan heeft. Hoe relaxt is het als je telefoon je verteld dat je al 2 dagen, 5 uur en 34 minuten geen suiker op hebt, dat dat je toch zeker een paar euro bespaart heeft en 20 snoepjes? Nu ik dit zo opschrijf, denk ik dat de ‘stoppen met suiker’ app betrouwbaar krijgen, een stuk ingewikkelder wordt dan een ‘stoppen met roken’ app.

Wel ga ik alle voordelen die ik verzamel met betrekking tot dit onderwerp, binnenkort op een rij zetten hier. Wie weet helpt zo’n overzicht mij en een ander :)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s