Positief zijn is het halve werk

Daar geloof ik echt in! Na een niet al te goede nacht, werd ik in eerste instantie chagrijnig wakker. Dat word ik wel vaker, maar dit keer betrapte ik mezelf er echt op. Ik was me er bewust van en besloot er geen zin in te hebben.

Positief de dag beginnen en me niet uit het veld laten slaan door wat dan ook, dat is de uitdaging van vandaag. Door de kopzorgen die hier momenteel lijken te heersen in huis, is dit een flinke uitdaging. Het besef dat die kopzorgen me vaak aan het snoepen zetten, is er ook ineens. Emoties weg eten, klaar ermee!

En leren omgaan met verrassingen….

De dag begon met een simpel ontbijtje (paar maiswafels met smeerworst en een kop koffie), om daarna met Eli richting zijn 3+ klas te gaan. Vlak voor vertrek een appje van de juf; ‘We verzamelen op het grote plein, want daar komt Sinterklaas aan’. Mijn eerste reactie was ‘NEEEEEEEEEE!!!!! Niet de hectiek, ik heb het druk, teveel prikkels’, maar dat appte ik niet terug hoor. Nee, ik vertelde haar dat we eraan kwamen, gezellig!

Aangekomen daar was het ook best leuk, al vond Eli het te koud. Die had denk ik gewoon geen zin, Sinterklaas duurt definitely te lang voor peuters. Ik heb hem dan ook beloofd dat het nu ein-de-lijk klaar is. Vanavond de schoen zetten om de zakken mee te geven aan de Sint en dan komt er weer rust in huis. Tenminste, dat hoop ik dan. O nee, dat is zo! Positief denken helpt ;).

Goed, de uitdaging is dus mijn mindset veranderen. Wanneer die anders wordt, is en blijft, zal de rest ook makkelijker worden. Maar hoe pak je zoiets aan? Ik weet nu dat ik een emo-eter ben, dus moet ik mijn emoties transformeren tot iets positiefs.

Mijn nieuwe beste vriend

Nu wil het zo zijn dat ik redacteur ben bij Mediwietsite, ghostwriter voor Hennepman en nog wat andere CBD-gerelateerde opdrachtgevers gehad heb. Momenteel verdiep ik me weer eens in de producten die Hempishop verkoopt. Dit in verband met een aankomend stuk content wat ik uit ga werken. Kortom, ik bevind mij volop in de wereld van cannabis, hennep, of hoe je het ook noemen wilt. En ik deed bar weinig met de kennis die ik op dit gebied door mijn werk verkregen heb. Ook daarin gaat het roer om, ik ga CBD-olie weer een actieve rol geven in mijn leven.

IMG_6789

CBD-olie draagt niet alleen maar bij aan een goede geestelijke gesteldheid. Het heeft ook invloed op de bloedsuikerspiegel (die blijft stabieler), waardoor de drang naar eten minder wordt. Grappig is dat ik al meerdere artikelen geschreven heb over beide onderwerpen, maar mezelf hierin verwaarloosd heb. Dat is vanaf nu verleden tijd. Mijn flesje CBD-olie en ik gaan een innige relatie aan samen.

Dat houdt in dat ik weer keurig drie maal daags mijn olie in ga nemen. Het effect heeft even tijd nodig, maar ik heb er vertrouwen in dat ook dit me een zetje in de goede richting zal geven.

Mijn dagelijkse portie natuur

Ook die heb ik vandaag tot me genomen, wederom met het ‘hele’ gezin. De oudste kinderen zijn bij hun vader, dus weer op pad met mijn lief en Eli.

Het was weer heerlijk!

IMG_6779

We vertrokken vrij laat, want we waren beide druk aan het werk. En net als gisteren moest ik mezelf even overtuigen van de noodzaak…nou ja noodzaak klinkt wel erg negatief. Ik moest heel bewust het heerlijke gevoel van gisteren terughalen en daarmee kreeg ik mezelf en de mannen de deur weer uit.

IMG_6776

Het bos zag er een beetje spooky uit met de nevel. Of juist een beetje treurig, door de vele leeg gekapte stukken. In ieder geval indrukwekkend. Het bos zal zich door het groot onderhoud wat er plaatsvindt  ook transformeren tot een andere versie van zichzelf. Ik ben benieuwd waar hij en ik over een jaar zijn.

Het was wederom geen enorme afstand die we liepen, maar dit had meer te maken met het weer en het tijdstip, dan met niet meer willen. Wederom heeft het mooie en ook emotionele momenten gebracht, waar ik verder mee kan.

IMG_6785IMG_6783

Volgende week start ik met yoga, in de hoop dat mijn lichaam en geest daarmee nog beter in balans komen. En wanneer ik daar goed in zit, ga ik mijn trainingsprogramma thuis weer oppakken; spieren opbouwen en daarmee letterlijk en figuurlijk weer wat sterker worden.

En nu mijn werk voor morgen klaarzetten en op tijd slapen. Werken gaat weer een hele uitdaging worden morgen. Alleen thuis met een peuter die altijd wel wil helpen. Niet handig, maar gelukkig wel erg gezellig! (en de schade haal ik vrijdag wel weer in)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s