Zonder gekheid, het werkt!

Gisteren schreef ik over positief zijn en hoeveel invloed dat heeft op je leven en je hele zijn. Uiteraard geloof ik daarin, maar eigenlijk niet in dat het zo snel zijn vruchten af zou werpen. Maar mijn dag begon wederom heerlijk en jawel, onder andere door werkgerelateerde telefoontjes!

Oef wat was het vroeg, of toch niet?

Vanmorgen toen ik wakker werd, deed dat echt even pijn. Wéér kwam de chagrijnige Birthe om de hoek kijken, maar ik heb haar weggestuurd. Ik besloot op te staan en een bakje koffie te maken voor Dennis, die al snel de deur uit zou moeten. Slaapdronken pak ik mijn telefoon; 7.30u! Helemaal niet zo vroeg dus…

Het lijkt er overigens wel op dat Eli mijn ochtendhumeur heeft overgenomen. Die begint de dag in bed vrolijk, maar zodra we beneden komen gaat er een knopje om. Ook dat zie ik maar als een uitdaging; positief blijven reageren op de kleine mopperkont. De positieve mindset lijkt wederom te werken, zijn knopje gaat al snel om naar standje ‘blij ei’.

Blij ei.jpg

Mijn creatieve brein 

Die leek al even verdwenen te zijn. Ik was eerlijk gezegd behoorlijk inspiratieloos en dat gaf een ellendig gevoel. Inspiratie en creativiteit geven namelijk energie en vice versa. Mijn blog was een van de eerste ‘wakker word’ momentjes. Ik denk er al heel lang over na om mijn ervaringen te delen, maar ik had altijd voldoende excuses om het niet te doen. Heerste er mogelijk ook een gevoel van schaamte? Ik denk het wel.

Ik heb besloten dat het niet uitmaakt. Het maakt niet uit wat anderen vinden van mijn schrijfsels, het gaat om wat het mij als persoon brengt. Tot nu toe al veel meer dan ik had durven dromen. Nieuwe plannen en ideeën poppen op in mijn hoofd, ik heb fijne gesprekken met Dennis en ik voel me over het geheel veel energieker.

Mijn creatieve brein is weer wakker en ik ga er dit keer optimaal gebruik van maken. Vaker de stoute schoenen aantrekken en mijn gedachtes delen; met opdrachtgevers, met mijn lief, met familie en vrienden. Ik zie ineens in veel meer dingen een vorm van potentie, ook in mezelf. En geloof me, dat was veel te lang geleden.

Goed, de telefoontjes

Het waren er drie. Eerst had ik via de telefoon een gesprek met Dennis die onderweg was naar zijn opdracht. Gisteren en eergisteren tijdens het wandelen hebben we zoveel meer gepraat dan we in tijden gedaan hebben. De gespreksstof lijkt niet op te gaan, heerlijk! Dus na bijna een uur bellen, had ik weer inspiratie voor een blog of zes en was ik vele inzichten rijker (daarover een andere keer meer).

We hadden nog niet opgehangen, of mijn telefoon ging weer. Even weer een vorm van irritatie, ik vind bellen namelijk niet zo tof. Dat het een opdrachtgever was, maakte dat ik toch maar opnam. Gelukkig maar, want het was een fijn gesprek! Er komt weer meer werk aan en ik ga ook mijn kennis weer vergroten. Het geeft me een blij gevoel!

Opgehangen en weer achter de laptop aan het werk. Wéér telefoon, wéér een opdrachtgever en tevens goede vriend. Die belt nooit zo vroeg, dus mijn werk opzij geschoven en opgenomen. Wederom een prettig gesprek én een opdracht erbij.

water-1761027__340

Aangezien het zakelijk allemaal even niet zo lekker liep en ik daardoor behoorlijk passief werd, kwam ik in een neerwaartse spiraal terecht. Nu is mijn knop om, besluit ik mijzelf de liefde en zorg te geven die ik verdien en het lijkt of alles daarop meelift. Het is als één druppel die in het water valt en de ringen er omheen ontstaan als vanzelf. Ik bewandel enigszins onzeker (maar wel positief) De weg naar Anders en er komt zoveel moois op me af. Ik heb er weer vertrouwen in en dat voelt GOED!

Mijn dagelijkse portie beweging

Aangezien het een eerlijke blog is en ik het allemaal niet mooier wil laten lijken dan het is; het is vandaag aardig mislukt… Ik had het super druk met alles wat er qua werk op me af kwam, zeker in combinatie met een peuter die me logischerwijs ook nodig had. Het is geen excuus, het is wel wat het is. Wie weet besluit ik zo na het plaatsen van dit stuk, toch nog een blokje om te gaan :).

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s