De dag beginnen met verslapen

Weer zo’n ochtend. Voorzichtig deed ik mijn ogen open en twijfelde of het al tijd zou zijn om de dag te beginnen. Het streven was wel om vroeg op te staan, want mijn to do list stond aardig vol. Zoals de titel al aangeeft, deze dag begon ook anders dan verwacht.

Om half negen wakker worden is top in het weekend, maar niet doordeweeks. Zeker niet op vrijdag. Op vrijdag gaat Eli de hele dag naar de opvang en de tijd die ik dan kindloos heb, moet ik zorgvuldig besteden. Ik moet mijn vaste ‘vrijdag-werk’ afronden en verzenden naar de opdrachtgever, ik moet aan andere opdrachten werken, ik moet mijn mailtjes beantwoorden, netwerken, noem maar op.

Nu is er nog een verplichting bij gekomen, namelijk een frisse neus halen tussendoor. En zeker vandaag was dat een must, aangezien het er gisteren niet van gekomen is.

Goed, naar beneden met Dennis en Eli. Iedereen aan het ontbijt en ondertussen Eli aankleden en zorgen dat we om negen uur de deur uit kunnen stappen. Dat is gelukt; om negen uur liepen we met zijn drieën naar het kinderdagverblijf. Na het wegbrengen van Eli maakten we het rondje af, om weer thuis uit te komen. Hoopvol keek ik op mijn telefoon. Hoeveel stappen waren dat en kan ik dan misschien mijn wandeling toch skippen…? Nee Birthe, 1000 stappen zijn er eigenlijk 9000 te weinig.

Ik heb echt behoorlijk hard gewerkt en daarna mijn haren in de henna gezet. Toen de bedden afgehaald voor het bezoek wat dit weekend hier is en gedoucht om mijn haar uit te spoelen. Ik kreeg een heus ‘stop de tijd’ gevoel; 12.30, netjes gedaan. Tijd om ons klaar te maken voor een wandeling in de regen. Brood gesmeerd en een thermoskan thee gemaakt en daarna gingen we samen de deur uit.

IMG_6820

Het zal wel saai klinken inmiddels, maar het was wederom lekker. Een mooie bijkomstigheid is dat ik mijn niet wandelen van gisteren een beetje gecompenseerd heb.

IMG_6828IMG_6830

De andere doelen

Daarmee gaat het ook lekker! Ik heb niet meer gesnoept sinds ik gestart ben met het delen van mijn verhalen en ik ben daar best trots op. Verder heb ik iedere ochtend de neiging om op de weegschaal te gaan staan, maar ik doe het niet. Kortom, ik krijg steeds meer discipline.

Morgen gaat weer een uitdaging worden. Dennis en zijn vrienden zijn een dag weg, ik en Eli zijn thuis en ik moet nog wat werk afronden. Ook moet ik me er morgen echt toe zetten om weer een stuk te gaan lopen. Ik merk dat ik het fijner vind om dat samen te doen, maar dat kan niet altijd.

Vandaag heb ik bij lange na niet mijn hele to do list afgewerkt, maar toch zit ik op dit moment wel weer met een voldaan gevoel mijn laatste stukje weg te typen :)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s