Vallen en opstaan

Het is alweer vrijdag en mijn laatste blog was van dinsdag. Na dinsdag ‘viel’ ik en niet zo’n beetje ook. De weegschaal wilde op woensdag graag een slecht nieuws gesprek met me voeren en dat kwam echt een beetje rauw op mijn dak. Spontaan vergat ik alles wat er wel goed ging….voor even dan!

Dat gesprek in de badkamer woensdagochtend

Het was gewoon echt niet zo heel gezellig. Ik ging er vol goede moed heen en die moed zonk me in de schoenen toen de display me liet zien wat het meer bewegen en minder suiker eten me gebracht had; 200 gram eraf. Serieus…..maar 200 gram. Ik snapte er niets van, want waarom voelde ik me dan zoveel beter en leek mijn lichaam zo anders?

Ik besloot dat ik best weer iets lekker kon eten, gewoon even ouderwets emo-eten. Hoe stom kon ik zijn?!?! Zo stom dus. Direct reageerde mijn lichaam erop, zoals het altijd reageert op suiker. De fysieke moodswings waren er weer in vol ornaat. En dan is meer suikers tot je nemen het enige wat (zeer kortdurend!) helpt.

En het meest ‘grappige’ van alles is, dat het me tot vandaag 13.00 heeft gekost om te beseffen dat ik mezelf geen eer aan doe, dat ik me zo waanzinnig fijn voelde zonder al die suikers. Absoluut niet zo grappig dus.

Wat is er nou belangrijker; het gewichtsverlies, of hoe ik mij geestelijk en fysiek voel? Dat laatste ging zo lekker en daarop moet dan ook mijn focus liggen. Er is geen enkel goed excuus om nóg een keer in de val te trappen die suiker heet.

 

noexcuse

Gelukkig was het ook nog best leuk deze week

Zoals ik dinsdag al schreef, ben ik maandag begonnen met yoga bij Sterre’s Yoga. Dinsdag deed ik een serieuze poging om de set thuis te herhalen en bedacht ik me later op de dag dat een app me er vast bij kon helpen. Ja, daar is ze weer met haar app’s ;-).

Ik heb er per direct vier op mijn telefoon gezet en besloot Daily Yoga te houden, mede omdat deze ook niet duur is wanneer je hem betaald wil gebruiken. Tenminste, nu niet. Ik moest €19,95 voor een heel jaar afrekenen en kan dan echt héél veel en diverse sets doen. In mijn agenda staat al aangegeven op welke dag ik mijn abonnement moet stoppen, anders laat ik zoiets rustig een jaar extra doorlopen…

Verder bestelde ik dinsdagavond een fatsoenlijke yogamat en een blok voor thuis en ook daar ben ik zeer content mee. Wat een verschil met het goedkope, plastiek, weg glij matje wat ik had. Het maakt het allemaal nog leuker om te doen!

Focus weer op de dingen die goed gaan!

Ik probeer nu via de app twee challenges te volgen en dat gaat lekker. Twee keer per dag ongeveer 20 tot 30 minuten mijn hoofd legen en me bewust worden van diverse plekjes in mijn lichaam. Alleen nog even uitvogelen hoe ik die filmpjes kan kasten naar de televisie, dat zou fijn zijn.

De snoepjes laat ik sinds vanmiddag weer in de kast liggen en vanavond heb ik met plezier de verse gevulde pizza’s klaar staan maken. Morgen tegen de lunch maar weer eens een vers soepje klaarmaken, want ook daar kan ik echt van genieten.

En dan de blog

Ik ga morgen proberen op een rijtje te krijgen hoe ik deze verder in wil gaan delen. Ik wil mijn fysieke activiteiten bij gaan houden onder een apart kopje en in de blog zelf proberen wat dieper in te gaan op onderwerpen die te maken hebben met geheel op eigen kracht en low budget je lifestyle aanpassen. En hiermee bedenk ik spontaan het onderwerp voor mijn volgende blog!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s